Thursday, 3 November 2011

pertama kali aku kenali dia

satu hari ni aku cuba2 untuk masuk ke chat room MELAKA (ym)..entah kenapa tiba2 nak join chat room sana..mungkin dah penat kot dekat chat room JOHOR(ym) jadi otai  and tengah takut gila dekat rumah sorang2 dah lah banyak hantu..huhu..lepas join je ada la ramai budak2 otai dekat chat room melaka tu..kekok jugak la kan..mana boleh lawan otai melaka..kahkah..ada la tiga orang budak otai ni..nama dia pompak,free water and petir..dorang memang baik..kenal2 dorang memang best..tapi dalam tiga orang tu sorang je yang rapat dengan aku..baik sangat2..dia la tolong aku ketika aku susah..

hmm..sebenarnya aku tak tahu pun yang dia bukan dekat MALAYSIA..bila aku online je dia pm aku(private messages)padahal dia ada number phone aku..pada petang hari sabtu,masa aku dekat giant tiba2 ada orang call panggil aku (shisha) sebab dia sorang je yang panggil aku macam tu..aku pulak lupa nama dia..yang aku ingat id ym dia=9657238182248 yang banyak2 number tu..tapi dia tak terima dia suruh aku ingat jugak..aku pun ingat la balik yang dia sorang je panggil aku macam tu..

dalam seminggu aku text dia and call 3G dengan dia..dia lain sangat tak macam lelaki2 lain yang aku pernah kenal sebelum ni..dia sebenarnya ROMANTIK tapi dia je tak tahu..dia pandai amik hati aku..dia adalah anugerah bagi aku..kerana dia amat2 baik...menjadi masalah aku bukan senang nak jumpa orang yang PARENTS or FAMILY aku tak kenal..so banyak kali jugak la aku terang kan dekat dia..tapi dia nekad nak jumpa aku..

hari jumaat ke hari sabtu tak silap aku dia call dia cakap dia nak datang KL..dia tu orang MELAKA..aku pulak orang JOHOR tapi dah murtad la kiranya kan sebab duduk dekat SHAH ALAM..huhu..sampai je dia dekat KL dia call aku dia cakap nak jumpa..masa tu aku dah siap2 nak balik rumah dekat JOHOR..holiday la katakan sebab cuti seminggu bulan dua..dia pun cakap tak apa la..masa tu dia demam teruk..kesian dekat dia..

dari KL pergi ke JOHOR semata-mata nak jumpa aku..dah la dia demam teruk..masa tu aku pelik sangat kenapa dia call aku banyak2 kali..n suruh aku pick up call..rupa2nya dia dah ada dekat LARKIN,JOHOR(perhentian bas)..dia tanya dekat JOHOR dekat mana boleh dapat rest house..JOHOR ni aku tak tahu sangat sebab dah 5 tahun tinggalkan..balik pun jarang..aku pun bagi tahu la MAMA aku yang ada kawan 'abg angkt' tapi aku terangkan la latar belakang dia baru MAMA cakap ok..ABANG aku pula biasa la dia tak suka adik dia jumpa orang yang tak kenal tapi akhirnya dia ok gak..

malam tu aku,MAMA n abg aku pergi amik dia dekat LARKIN..bawa dia datang rumah,tidur dekat rumah aku..dia pendiam n malu2..sepatah MAMA aku tanya sepatah dia jawab..sporting2 MAMA aku ada batasnya jugak..so aku kena hormat..dua hari dia duduk rumah aku..dekat rumah aku MAMA aku jaga dia macam anak sendiri sebab dia demam teruk..paling aku tak lupa MAMA aku bagi dia ubat..huhu..

pagi tu memang aku nak jalan2 pergi DANGA BAY N ZOO..so MAMA n ABG aku bawa aku dengan dia pergi ZOO..first date dekat ZOO beb..kahkah..MAMA n ABG aku tak nak pergi..so aku dengan dia je la..paling sweet pergi memancing..sebenarnya dia tak nak pun tapi aku yang paksa dia..huhu..dalam hujan renyai2 kitaorang memancing..pastu MAMA aku call suruh balik..

petang tu cuma sembang2 lepak2 dengan dia dekat rumah..sebab dia pun tak sihat lagi..n tahu la nama sebenar dia..'nice name'..malam tu pergi PLAZA ANGSANA jalan2..huhu..esoknya aku dah nak balik SHAH ALAM..dia pulak nak balik MELAKA..so MAMA hantar la dia sekali sebab satu jalan lagi pun dia tak sihat..sebelum tu pergi PLAZA ANGSANA lagi sebab aku cakap dekat MAMA yang nak beli barang..aku dengan dia pergi cari cincin tanda kitaorang 'couple'..masa tu pulak hujan..ABG aku tengah beli barang yang aku dengan dia tunggu dekat depan sambil take picture..huhu

lepas tu singgah kejap dekat kampung MAMA dekat BATU PAHAT,JOHOR..tengok NENEK N SEPUPU2..yang adik sepupu aku masih ingat n tertanya2 dekat aku bila aku balik kampung.."abg long mane"huhu..sebab nama tu MAMA yang suruh dorang panggil..dia pulak jenis layan budak2 walaupun pemalu..memang la budak tu ingat..sampai main anak harimau..kahkah..

balik je dia dengan abg aku dari masjid..dia dapat call..yang dia kena balik MESIR esok..hmm..memang sedih sangat masa tu..tapi kena tahan..dalam perjalanan berhenti dekat tempat makan di SARANG BUAYA,MUAR..MAMA suruh dia makan kue tiaw sup sebab dia tengah demam..


keesokkan nya aku n MAMA pergi jumpa dia dekat KLIA..kiranya nak ucap selamat jalan la..hmm..tak sangka dia kenalkan aku dengan FAMILY dia..malu jugak aku masa tu..huhu..masa tu la aku yakin sangat dengan dia..balik aku menangis..huhu..sebelum dia nak fly dia call 3G dengan aku..dia cakap jangan nangis..tu la kisah kitaorang shiha<3usamah..

Tuesday, 4 October 2011

Permulaan Blog Aku

Kehidupan ini bukan terlalu mudah makin hari..makin hari makin sukar..banyak cabaran dan dugaan yang harus kita tempuhi..bermula nya aku seorang yang tidak tahu apa itu kehidupan, wujud la aku seorang yang tahu erti kehidupan sebenar..kehidupan mengajar aku pengalaman,pengalaman mengajar aku pengajaran..